söndag 28 februari 2010

Magneter



Magneter (hantverk) de här siluetkatterna och musen är från Sillett-Katten Järvsö. Diskborsten är från vår butik rättvisehandeln. Igelkotten fick vi in på jobbet bara så gullig, av cernitlera och lammull.

Kylskåpsmagneter

De här magneterna har jag gjort av cernitlera.

lördag 27 februari 2010

Burkar

Den runda.
Jag tycker det är trevligt med gamla burkar, de kan vara så fina. Jag har ärvt den runda efter min farmor. De andra har jag köpt på jobbet vid olika tillfällen.

Arrangemang




 Blomster arrangemang i sy rummet.

Min syhörna


De här är min syhörna. Jag gick mode och kläder som vuxenstuderande för cirka 6 år sedan. Men tyvärr blir det inte så mycket klädsömnad mest gardiner och dylikt

Kokböcker senaste inköpet


De här kokböckerna har jag köpt på Coop i Ljusdal. Muffins,Toast och Pizza.

Kokböcker


Jag samlar på kokböcker. Jag läser dem som lektyr. Jag gillar att kolla in de tilltalande bilderna. Men jag är lite dålig på att testa nya recept. De måste jag bli bättre på.

Årskrönika




Jag gör årskrönikor på nätet. På( gör din egen bok). De är perfekt tycker jag. Det är så lätt att ens foton annars bara blir liggande i datorn eller på någon bränd skiva. Böckerna blir väldigt fina, lite dyra kanske men det tycker jag det är värt. Man kan ju beställa efter, till sina barn tex.

Välkommen in




























Välkommen in till mitt jobb.

Mitt jobb

Det här är mitt jobb. Ljusdalssolidaritets hus förening. (www solhuset.se) Vi har två byggnader. Ett fint gammalt stort hus, där vi driver kaffe och en rätvise handel. Där jobbar tre personer. På seconhand ,loppisen är vi också tre som jobbar. Vi är en fristående förening utan politisk eller religiös inriktning. Vi skickar cirka hälften av våra kläder utomlands. Vi fraktar våra kläder till Hudiksvall (Hjälp till liv). Som sedan själva kör ut kläder och prylar till Lettland, Ryssland mm.

fredag 26 februari 2010

Tramporgeln



Den här tramporgeln har min morfar ropat in på auktion. Den fick jag ärva när min mormor flyttade till lägenhet.

Dagens fynd











Den här ljusstaken fick vi in på jobbet i dag. Super snygg! Så den måsta jag köpa. Den passar utmärkt i mitt finrum. Även denna trådhink investerade jag i dag. På tant bruns loppis, en butik i Ljusdal. Den blev perfekt som tidningshink.

torsdag 25 februari 2010

Till min son


Den här vinter brickan gjorde jag till min son i november. Han hyr lägenhet av min mamma och pappa i Edsbyn.

Loppis fynd

Den här brickan är nästan helt och hålet loppis fynd. Vi tog en sommar tripp till Orbaden och där hitabe jag desa prylar på en loppis. Blomkrukan är inte loppis, ben har jag köpt på Himla hörnet. En dutik med mycket lantlig stil. I Ljusdal.

Trä klot och karamällskål


Karamällskålen är inte äkta. Den är köpt på Dollarstår i Ljusdal. Trä kloten har jag köpt på en jätte mysig affär som heter Unitis också i Ljusdal. Brickan och vasen är från jobbte. Ljusstakarna har jag fått av min granne när hon flyttade till ett äldreboende. Jag tycker bom är jätte kola och dom lyser väldigt fint när de är tända.

Den första jag gjorde


Den här brickan är den första jag gjorde. Blomkrukan har jag köpt på en blomsterafär i Edsbyn där min svägerska jobbar. Blomman har jag också köpt i byn på Eriksjälpen. Brickan ljusstakarna och kryddburkarna har jag köpt på mitt jobb.

Kotte och kula





Pyntade brickor är min stora passion just nu. Jag tycker det är skit skoj att pyssla med det. Att ändra lite med årstiderna tex. Det var min svägerska som smittade mig. Hon kör helt lantlig stil hemma och då hör pyntade silverbrickor liksom till.

Favoritbrickor

Mina favorit brickor har jag köpt på mitt jobb. Jag gillar skärskilt den bruna med blommkorgen på. Den gula är ny investerad.

Vitrinskåpet


Det här vitrinskåpet köpte jag när jag flyttade till min första lägenhet 91- sedan har de hängt med. Här förvarar jag mina Greengate lattekoppar och en fin gammal kaffeservis vi fått av ett par vänner som min man hjälpte flytta. Vågen, burkarna har jag fått av min brors fru och kaffekvarnen har jag köpt på mitt jobb.

onsdag 24 februari 2010

Trådtavlorna


Det var de här tavlorna som inspirerade mig till färgsättningen av vardagsrummet Förut var det vita struktur tapeter men inslag av is blå,aprikos. Vi rollade tapeterna med färj. Jag tycker det blev bra. Varma nyanser.

Vitrin & Tv hyllan






Den här möbeln köpte jag när jag flyttade till min första lägenhet 91. Sedan har den liksom hängt med. Vitrinskåpen är perfekt för mig, som gillar mycket småprylar.





Soffhörnan


Det här rummet renoverade vi 2008. Jag valde färgerna efter trådtavlorna jag fått av min mormor. Det är en släkting som gjort dom. Så det blev mörk tegelorange och ljusnogat på väggarna och svarta, vita möbler.

Brödbox


Brödboxen fick vi in på mitt jobb. Jag bara måste ha den. Jag gillar den skarpt, skärskilt färgen nästan neongult. Neon var ju inne på 80-talet och det gilla man ju. Ljusburken har jag köpt på Kardemuma. En mysig butik i sentrumhuset i Ljusdal.

Paradhandukshyllan


Den här paradhandukshyllan har jag också gjort i träslöjden i sjunde klass på Celsiusskolan i Edsbyn. Jag tycker det är roligt att kunna använda saker jag gjort för som tonåring. Dom kanske inte är super snygga men det är ju lite nostalgiskt.

Hörnhylla


Den här hörnhyllan gjorde jag när jag gick i sjätte klass i en liten byskola i Ovanåker.

Minikök


Det här tittskåpet var de första jag gjorde. De var ju poppis ett tag att göra tittskåp. Men nu är det annat pyssel som gäller.

Det här servetstället är ett loppis fynd från Erikshjälpen i Bollnäs. Jag tyckte grisen var så gullig kunde inte lämna den där så den fick följa med hem.

Fruktfat


Det här fruktfatet tillhör den lantliga stilen. Lite äldre stuk och det gillar jag.

måndag 22 februari 2010

Broderi (tavla)


Den här tavlan har min mormor broderat och ramat in till mig. Men jag har lite svårt att ta till mig orden på den. Fins så mycket fint, skulle behöva skygglappar på för jämnan. Men dom är tänkvärda, när det gäller gubben tex. :)

Kryddhyllan


Den här kryddhyllan gjorde jag i träslöjden i nionde klass. Kryddburkarna har jag fått av min svärmor. Dom tycker jag mycket om.

Diskbänken


Det här är vår andra rustning av köket. Förut var luckorna vita med grå lister och kaklet var vitt.

Jag ville dena gång ha lite mera färg men ändå rätt diskret. Där av blev det ljusgula luckor och sandfärgat kakel färger som även går igen i fruktbården mot taket.

söndag 21 februari 2010

Matplatsen


De här är vår nuvarande matplats i köket. De är ett enda hopplock av ärvda prylar. Bordet och kökslampan är från svärmor. Stolarna från min farmor och soffan från min mans mormor. Men de får duga så länge.