onsdag 31 mars 2010

Sommargardiner


De här söta sommargardinerna fick vi in på jobbet. Jag slog till direkt. Nästan exakt samma färg som på mina köksluckor. Filterhållaren köpte jag på Kardemumma . Den gamla i trä har jag haft sedan min första lägenhat när jag var 18. Så det var på tiden att byta.

tisdag 30 mars 2010

Fisken

Den här glasfisken köpte jag på jobbet. Lite nostalgi. Köpte mitt namn gjort så här, nån gång på 80talet. Kanske några av er också gjorde. Var lite inne då, de här med glasnamnen. Men mitt är paj nu. Det gick av.

lördag 27 mars 2010

Go mackor

Dagens mellanmål skinka och ost macka.

Mina tankestenar

Hoppet får man aldrig tappa. Fast det kan vara svårt i dessa tider med arbetslöshet och Jordens framtid. Kärlek är viktigt för oss alla. Att vara älskad och uppskattad för den man är.

onsdag 24 mars 2010

Igelkottar

De här sten-igelkottarna har min svägerska Leena målat till mig. Hon målar lite allt möjligt på dom. Liggande katter och nyckelpigor mm. Dom blir väldigt fina och dekorativa.

Inredningspärmar

Det blir en del inredningstidningar och man kanske inte kan spara alla. Min svägerska Bettan gör också pärmar. Hon tar ut det hon vill ha och sedan får jag hennes tidningar också. Så det blir en del. Så egna inredningspärmar är perfekt. Då spar man det som mest inspirerar en själv. Det blir som en tjock tidning full av piffing och inspiration.

måndag 22 mars 2010

Örhängshållare



Den här örhängshållaren har jag gjort av en tavelram från Dollar och med hönsnät som vi klippt till. "Rena rama verkstaden" hjälpte till att häfta fast den vid ramen. De dekorativa hörnen hittade min manliga kollega på en blus på jobbet, passade perfekt på ramen. Ramen blev en perfekt present till min dotter i hennes nya rum.

söndag 21 mars 2010

Banan & Cocoskaka i långpanna


Banan & Cocoskaka i långpanna.
Recept:
Sätt ugnen på 175 grader.
Gör först en vanlig sockerkakssmet.
Blanda i 1 mosad banan och 1 dl cocos.
Bred ut smeten i en lite mindre långpanna.
Grädda i ca 25 min.

Låt kakan svalna medan du gör glasyren.
Smält 50gr smör, tillsätt 3dl florsocker och 1tsk vanilinsocker.
Dra av kastrullen från plattan och blanda i 1 äggula rör kraftigt till smeten blir jämn.
Bred ut glasyren på sockerkakan och strö på valfritt strössel. (Här har jag använt tuttifrutt, men det går lika bra med choklad).

Lycka till!

lördag 20 mars 2010

Vår i köket


I dag har jag gjort vår i köket. Så skönt med lite nya färger. Jag ändrar hjärna om mina prydnader också så de harmonierar bättre med gardinerna. Det är kul att ändra lite, med årstiderna tycker jag. Julstjärnorna i fönstret får hänga med ett tag till. Sedan blir det nog Pelagoner.

torsdag 18 mars 2010

Vårbricka


Den här vårbrickan lyser upp köket med sina vackra färger och matchar min fruktbård perfekt. Jag pyntade den i dag. Man längtar mycket till våren nu, efter denna kalla vinter.

Dagens loppisfynd.

Hunden, brickan, påsen, tygbandet och kudden har jag köpt på jobbet. Korgen och ljusstakarna har jag köpt på en nyöppnad loppis nere på köpingen.

onsdag 17 mars 2010

Kristalfigurerna


De flesta av figurerna är köpta i Turkiet. Men svanparet fick jag av min man i present, när han kom hem från en resa till Prag för ett tag sedan.

tisdag 16 mars 2010

Min scrapbookinglåda



Min scrapbooking låda och mitt första och enda vykort hittills. Blir förhoppningsvis fler så småningom.

Får


Det här fåret har jag på vedspisen i mitt syrum. Köpte den rätt nyligen. Lite cool tycker jag.

Semla


Den här supergoda semlan har Lennart bakat på vårt kaffe. Solhuset.

måndag 15 mars 2010

Toscamazariner, drömmar och dumlekakor.



Toscamazariner är nog mina favis kakor. Dom blir supergoda. Drömmarna bakade jag med marabo-dajmchoklad i, då blir de extra goda tycker jag. Dumlekakorna bakade vi med blandad dumlepåse så vi fick olika smaker. Lakrits, tuttifrutti och kola tror jag att det var.

Toskamazariner ungn 200* ca 10 min. ca 25 st.
Deg
200 g smör
6 msk socker
5 dl vetemjöl
Tryckes ut i folieformar .

Fyllning
200 g smör smältes
tillsätt
2 dl socker
5 msk vetemjöl
5 msk grädde
200 g hackad sötmandel
Klickas i fyllningen i formarna och in i ugnen
Lycka till!

Blåbärskakor och cocostoppar.



Den här kokboken fick man med aftonbladet gratis runt jul. Vi testade några av recepten.

söndag 14 mars 2010

Mammas tittskåp


Det här tittskåpet har jag gjort till min mamma. Det lilla kakfatet, brödkakorna och lampan har jag gjort av cernitlera. Hyllorna är gjorda av glasspinar.

Mammas smörgåstårta

I går bjöd mamma oss på denna ljuvliga smörgåstårta med kräftstjärtar och ruccola sallad. Den var supergod.

Ljusglas

De här underbara ljusglasen fick jag av min svägerska i dag. Jag blev superglad .

Lantlig stil hos Bettan.





I dag har min man och jag hjälpt min svägerska Bettan att göra en egen blog. Jag har fotat och min man har hjälpt henne med blogen. Här är lite smakprov från blogbilderna. Brudklänningen på bilden överst har jag sytt till deras bröllop.

Ljusparty hos Bettan



I dag har jag varit hos min svägerska Bettan på ljusparty. Det var en gammal barndomskamrat som hade visningen. Vi fick morotskaka till kaffet.

lördag 13 mars 2010

Vår i vitrinskåpet





Vår i vardagsrummet. Vitrinskåpet pyntas om. Porslins kloten har jag köpt på Dollarstore. Skålen och vasen är inköpt på jobbet, som det mesta pyntet i mitt hem. (Jag har jobbat där i ca 6år.) Grodan har jag köpt på Unitis. Fruktskålen har jag köpt på Allehanda en loppis här i Ljusdal som fick lägga ner när lokalen skulle säljas. Otroligt synd den var super bra. Ljusglasen och blommpedistalen har jag köpt på Bettans jobb Blåklinten i Edsbyn.

fredag 12 mars 2010

Mus

Den här musen har jag spanat in ett tag och nu slog jag till när priset var nedsatt med nästan hälften. Jag har köpt den på Unitis i dag.

torsdag 11 mars 2010

Fågel


En cool liten rackare. Måste bara köpa den.

Snäckrans


Kransen har jag köpt på min svägerskas jobb i Edsbyn.

Flaska och snäcka

Flaskan med stenar är köpt på jobbet.

Bokhyllan




Kapten med papegoja, jordglob, fiskebåt, fyr, snäckor och flaskpost måste man väl ha i sitt marina rum, det hör väl liksom till tycker i alla fall jag.