måndag 31 maj 2010

Burkar

Det här är mina äldsta burkar. Jag har ärvt dom efter min farmor, det är nostalgi för mig. Jag tycker dom är väldigt fina och det är trevligt att kunna åter andvända gamla ting. Särskilt kul är det när man vet vart de kommer i från tycker jag.

söndag 30 maj 2010

Ny shoppat.

Har varit ner till Edsbyn i hälgen och hämtat mina efterlängtade tejus (doft i Tusensköna, aprikos och Smultronlan) sedan ljuspartyt hos min svägerska Bettan för ett bra tag sedan, men bättre sent än aldrig !. Den äppelgröna vaksduken har vi beställt från Stoff och Stil. Mamma och Bettan beställde i andra färger, det är smart att dela på frakten.

torsdag 27 maj 2010

Loppisfynd.


Det här är mina senaste loppisfynd. Flaskan och kudden har jag inhandlat på den nya loppisen nere på köpingen, som går i lantlig stil, Där finns bland annat vitmålade möbler och en del av prylarna står på bord som snickrats från iden ur ljust och lantligt boken. De andra prylarna är inköpta på joddet. Blomvasen har jag själv dekorerat med spets och tygblommor. Jag bara älskar loppisar ! :).

onsdag 26 maj 2010

Sommar hattar.




Det här är två av mina vackraste sommarhattar. Den övre är ett loppis fynd från jobbet så klart. Den andra har jag köpt på Solhuset, (Solbodens rättvisehandel.) Den är handgjord från Madagaskar av cocos-plantans blad tror jag att det var.

tisdag 25 maj 2010

Armband.

Jag lever nog kvar i 80 talet en aning när det gäller mina smyckes val. Det här är en del av mina armband. De guldfärgade med ovala stenar i olika färger är ny inhandlat från H&M. Jag tycker det är väldigt roligt att matcha och piffa till min outfit lite med olika smycken.

måndag 24 maj 2010

Prydnader till badrumet.

Prylar som redan står i badrummet ( i fönstret) som ska få stå kvar även efter renoveringen.

De här prylarna ska jag ha till vårt nyrenoverade badrum. Jag har köpt en del av prylarna på Mormors antik för en tid sedan, en butik nere på köpingen. Inredningen till badrummet står nerpackade i garaget. Så jag hoppas att vi snart kan komma i gång med renoveringen.

söndag 23 maj 2010

Varmamackor.


Det här är mina favorit varmamackor. Jag åt dom på en restaurang i Eskilstuna i min ungdom. Sedan har dom hängt med mig.

Varmamackor med kalkon och filadelfiaost 225* i ca 15 min.
Det är gjorda på vanlig franska. Men när jag först gången åt dom var det på landgångsbröd tror jag, de var i allafall större.
Sedan smör
Kalkon skivor
Fliadelfiaost orginal
Hackad rödlök
ostskiva
Lycka till.

lördag 22 maj 2010

Docka.

Det här är min äldsta docka jag har köpt den på jobbet som väldigt mycket anat här hemma som ni redan nog har föståt. Jag tycker den är väldigt vacker i sin virkade rosa kreation. Jag samlar lite gran på dockor. Men har inte så många, bara några speciellt utvalda. Lite nostalgi.

fredag 21 maj 2010

Lillstugan.


På kvällen, så mysigt !.


Det här är vårt lilla krypin vid min föräldrars sommarstuga i Torrbersbo. Min pappa och jag renoverade lillstugan 2007. Min bror och hans fru har en likadan stuga som vi har hemma på vår gård där, som byggdes 2006.

onsdag 19 maj 2010

Ring.

Fick in denna supercoola ring på jobbet, den måste jag bara köpa. Använder inte silversmycken så ofta nu för tiden. Inte sedan man blev gift. Passar inte så bra till vigselringen tycker jag. Men det får faktiskt gå denna gången.

tisdag 18 maj 2010

Ny shoppat.

Den här underbart söta blusen i lantlig stil och väskan fick vi in på jobbet i går. Så jag slog till direkt förstås. Jag gillar verkligen mitt jobb.

måndag 17 maj 2010

Ny färgad Kina.

I går hjälpte min dotter mig att färga håret. Så här blev resultatet. Mahognyrött. Jag blev nöjd med resultatet. Skulle bara vilja till frissan också och klippa till frisyren lite. Men det får vänta.

söndag 16 maj 2010

Spegel.

Jag tycker det blir vackert när man ställa sina prydnader på speglar. Det här spegeln är från en gammal spegelvägg som jag lagt i bokhyllan och sedan ställt prydnader på. Det blir extra vackert när ljusglasen är tända och speglas i spegeln.

fredag 14 maj 2010

Blåbärspaj.


En välförtjänt efterrätt som min man stod för i går. Efter en vårstädning i garaget behövs belöning. Den blev supergod. Bra med lite vitamintillskott så här i början av våren.

Blåbärspaj 225* ca 15 min.
100 g smör
1 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1/2 dl fiberhavregryn
blandas till en deg.
ca 4 dl blåbär.
Varvas i en ugnsäker form.
Garnering
Ringlad sirap och kanel.

Egen gjord vaniljsås.
Recept finns på potatismjöls paketet.

torsdag 13 maj 2010

Mitt andra får.

Det här fåret köpte jag för ett bra tag sen på Valins bosätning nere på köpingen. Jag tyckte det var bara så häftigt. Fåret är gjort av ståltråd.

onsdag 12 maj 2010

Vår i vardagsrummet.

Här är en helbild på vår i vardagsrummet. Ni känner nog igen en hel del prylar från mina närbilder.

tisdag 11 maj 2010

Vaser, skål.


Den här underbara vasen hittade jag på Eriksjälpen i Edsbyn. Jag gillar färgat glas och jag tycker den är väldigt vacker. De leopardmönstrade glas prydnaderna på övre bilden, har jag köpt på jobbet. De finns i alla möjliga färger. De kommer från Glashyttan, tre bockar i Hudiksval. Men för mig var ju orange och svart alldeles utmärkt, perfekt till vardagsrummet.

måndag 10 maj 2010

Träd

De här trädet har jag köpt på jobbet. Jag hade velat haft ett sådant länge. Hade sett sådana träd på marknader och tyckte de var väldigt fina men rätt dyra. Så fick vi in ett på jobbet, snacka om tur!

söndag 9 maj 2010

Hund.

Hunden kommer från mitt jobb. Jag hade semester och skulle bara hälsa på mina arbetskamrater. Jag gick snabbt förbi skyltfönstret och denna söta vove tittade upp på mig och sa köp mig. Jag blev såld. Så han fick följa med mig hem.

lördag 8 maj 2010

Ny shoppat.

Blomkrukan och fatet är från jobbet. De övriga har jag inhandlat på den nya loppisen nere på köpingen. Prylarna var helt nya, men med loppispriser perfekt för plånboken. (De är så kul att fynda !). Ha en bra dag alla mina blogg vänner. :)

fredag 7 maj 2010

Miniflaska.


Den här super gulliga lilla flaskan köpte jag på Kardemumma i går. Kunde inte låta bli, för 10:-. Blomman kostade 3:-.

torsdag 6 maj 2010

Hörnhyllan i vardagsrummet.

Det lilla kärleksparet ser inte mycket ut för värden, men de är underbara endå! Som lång och trogen kärlek. Att få åldras tillsammans med sin käresta. ( Det är symbolen för mig).


Det här är min hörnhylla i vardagsrummet. Det är fyra hyllplan på den, det här är två av dem.
Som sagt! jag kombinerar mina prydnader i små grupper. Gärna i någorlunda färgnyanser. Kvinnan och mannen har jag haft sedan min första lägenhet, men jag har inte tröttnat på dem en.

söndag 2 maj 2010

Mitt bananträd.

Som sagt jag köper det jag gillar och blandningen i mitt hem blir mångsidig. Något jag tycker om. Det är skönt att vara omgiven av saker man trivs med. Trädet är inköpt från mitt jobb.

lördag 1 maj 2010

Vårklänning.

Den här klänningen beställde jag från H&M och skorna köpte jag på rea 50% nere på köpingen. Vi skulle på musikkväll på folketshus i går men det kom in för lite anmälningar så det blev inställt typiskt!. Så nu får jag spara kläderna till något annat tillfälle i stället.