söndag 27 juni 2010

Kuddar.


Vi fick in två kuddar som saknade knappar på jobbet men jag gillade dom och min underbara mormor hjälpte mig att laga och piffa till dom. Jag hittade 6 st nya knappar och en orange virkad duk som mormor tråcklade fast på kuddarna. Detta är det färdiga resultatet. Jag tycker dom blev väldigt fina och de kommer att passa perfekt i mitt vardagsrum.

torsdag 24 juni 2010

Dagens loppisfynd






Fick vänta på min man i dag så jag for till samma loppisar jag var i går och fortsatte fyndandet. Allt detta för 80:- det tycker jag är bra. Båten kostade 20:- och den ska självklart få sin plats i mitt marina gästrum. De övriga hör till köket, förutom broschen och öronclipsen då förstås. Det är så kul och trevligt på alla de små sommarloppisarna även fast man inte alltid fyndar. Bara att småprata lite med dem som har loppisarna är trevligt och att bara få gå runt och strosa lite är mysigt. Allra helst om det är fint väder och om man tar en längre loppistur och kan stanna till vid ett litet mysigt fik eller ha eget fika med sig och inte behöva jäkta. Det är underbart tycker jag.

onsdag 23 juni 2010

Dagens loppisfynd mm.






I dag på vägen hem från jobbet for jag in på en gårdsloppis i närheten av vårt hem. Jag har aldrig varit dit tidigare, fast den har haft öppet tre somrar nu. Jag hittade en hel del prylar och priset var kanon, 60:- för allt detta inte illa. Glaskulan på ljusspotten, från Ikea har jag köpt för några dagar sedan på en loppis nere på köpingen för 30:- och pärlorna i äppelskålen är från jobbet. Jag är super nöjd. Flaskorna och glaskulan ska stå i mitt marina gästrum. Äppel glasskålen med pärlorna i skall stå i mitt syrum. Det övriga hör nog till köket. Ljusstakarna i glas gillar jag skarpt det är ett plastlock i botten av dom så man kan byta ljusmanschetterna i dem, bara så coolt.

tisdag 22 juni 2010

Senaste loppisfynden.


De här fynden är från jobbet. Jag tycker det är väldigt fint med hemvävda gamla linnedukar. Vilket jobb de måste ha lagt ner. Pannlapparna är även de hemmagjorda fast virkade. Så fint arbete och färgerna passar bra till mitt gröna kök. Tillbringaren och skålen på den övre bilden är även de gamla. Tillbringaren blir nog blomvas, är ju väldigt inne nu. Skålen kommer att passa perfekt till sallad. Karaffen blir bra till varma soliga sommar dagar att ha citron-isvatten i.

måndag 21 juni 2010

Katterna.


Sam och jag slöar oss i solstolen. Saga tar en tupplur i trappan som är väldigt shabby chic för tillfället. Jag hoppas att vi kan fortsätta renoveringen av hallen nu på semestern. Vi tänkte lasera trappan men gav opp. Fick inte finnas en endaste liten gnutta gammal färg kvar och det var omöjligt. Så trappan blir nog åter grå, fast i en liten annan varmare grå nyans en tidigare. Som på panelen vi nyligen satt upp.

söndag 20 juni 2010

Prylar från sy rummet.






Det här är prylar från mitt syrum. Tygdockan har jag själv gjort på en dockkurs jag gick. Glaskulan med blommor har jag ärvt efter min farmor, den har hon dekorerat själv. Jag gillar både vackra men även roliga ting. Som skon här ovan tex. Den har jag köpt på mitt jobb förstås. Glasburkarna är inhandlade från Ikea.

lördag 19 juni 2010

Ny bäddat.




I dag har jag bäddat nytt i sängen. Det är så skönt att krypa ner i en ny bäddad säng. Jag gillar att matcha, här gardiner med kuddar. Det blir en skön helhet.

fredag 18 juni 2010

Senaste shoppingen.


Det här är mina nyaste shopping prylar. Ramarna och skålen som ljuset står i har jag köpt på mitt jobb. Korgen är från Dollarstore och kannan från Greengate har jag köpt på kardemumma. Kannan har stått på önskelistan länge, men nu fick jag äntligen chansen att köpa den och då slog jag till. Ljuset i skålen har jag själv dekorerat med wellpapp, snöre och sanden i botten av skålen är de jag hämtade och silade för några dar sedan. Kul att pyssla lite, det gillar jag :).

torsdag 17 juni 2010

Pyssel med trasor.

Dagens pyssel. Vi fick in en stålram i form av en blomma på jobbet för några dagar sedan. I dag har jag dekorerat den med trasor från en gammal trasig barn klänning. Tyckte tyget var så gulligt med sina gula små rosor. Hängde den färdiga dekorationen i fönstret uppe i mitt syrum.

onsdag 16 juni 2010

Blommor.






Tog en liten kvällspromenad och plockade lite syrener och fin sand, som jag sedan silade. Jag ska använda sanden i boten av ljusglas så att värmeljusen står stadigare. Jag tog även lite blomster bilder från min trädgård.

tisdag 15 juni 2010

Ny shoppat.


Det här är mina nyaste shopping fynd. Äggkorgen att hänga på väggen och ljusmansketterna av glas har jag köpt på Kardemumma. Kärl handukarna av lin är från jobbet och ljuslycktan är från en annan loppis nere på köpingen.

söndag 13 juni 2010

Sy korg.



Nu har jag äntligen dekorerat korgen jag köpte för ett tag sedan, med sy prylar. Strykjärnet har jag haft sedan länge. Jag kommer faktiskt inte riktigt i håg var jag fått det i från. Annars brukar jag vara rett bra på att veta sådant. Korgen ska få sin plats på vedspisen i mitt sy rum. Strykjärnet står redan där.

fredag 11 juni 2010

Tårtor.


Dagens verk skolavslutningstårtor, egenhändigt gjorda. Smörgåstårtan har två fyllningar den ena är grädde, majonnäs och tonfisk. Den andra är grädde, majonnäs, riven ost och purjolök. Garnering ägg och grönsaker samt vegetariska köttbullar. Prinsesstårtan har min mamma bakat, Men marsipanen är färdigkört på rulle med jordgubbssmak.

torsdag 10 juni 2010

Keramiktavlor.


Det här är mina två keramiktavlor. Den nedre fick jag av två klasskamrater när jag gifte mig och den andra köpte jag på jobbet i fjol sommar. Jag tycker väldigt mycket om dom. Den nedre har jag alltid uppsatt, men den övre sätter jag upp under sommaren.

onsdag 9 juni 2010

Toaletten uppe.





Det här är vår toalett på övervåningen. Den är inte renoverad på många år. Men pyntet är utbyt till lite romantisk lantlig stil, med ljusa pasteller. Vägghyllan i trådslöjd från Stilero för459kr (på översta bilden) står högt på min önskelistan. Samt nya tapeter då förstås. (Bilden är hämtad ur Drömhem och trädgård.)

måndag 7 juni 2010

Senaste loppisfynden.



Det här är mina senaste loppisfynd. De är fyndade från jobbet och från byaloppisar i närheten. Jag gilla vackra men även roliga, kola prylar.