torsdag 30 september 2010

Inköp från Birsta.


Här är lite kläder jag köpte i lördags på Birsta. Koftan köpte jag på Gina tricot och blusen på H&M. Jag tyckte den var väldigt söt men lite väl tunn nu när vi närmar oss vinter. Så det fick bli en kofta till.

onsdag 29 september 2010

Wraps.



I hälgen var vi till Sundsval på Birsta och månads handlade. Ska se om det lönar sig. Då köpte jag blanb annat en ny kokbok. I går prövade jag ett av recepten.

Lax-& dillwraps.
4 st tortillor
färska laxfileer 4st
4 ägg
3 msk gräddfil
3 msk majonnäs
ca 2 msk småkapris hackas
skal av en sitron och lite saft
hackad färsk dill
salt och peppar efter smak.

Ungsstek laxen med salt och peppar (jag tog även lite färsk dill och sitronsaft på, för lite mer smak) Ta ut och låt den svalia.
Koka äggen 9 min. Svalna av i kallvatten och slala, grovhacka dem.
Blanda sedan alla ingredienserna i en skål. Majonnäs, gräddfil, kapris, sitronskal, dill och laxen. smaka av med salt och peppar.
Stek tortillorna i lite olja på hög värme så de får lite färg och blir varma.
Lägg laxfyllningen mitt på brödet och rullaihop och servera.
Smaklig måltid.

söndag 26 september 2010

Ny pyntat.





I helgen har jag pyntat om lite i vardagsrummet. Jag tog en ide från min svägerska Bettan ( hon är ju så fiffig, men hon är ju florist) men i lite egen stil. Hon hade lagt mossa och ett äpple i en kruka som hon placerat utomhus. Men jag tog liknande halm (vet inte riktigt vad det kallas ) och tre prydnadsäpplen i stället och placerade den inomhus. Ställde även den gamla ramen som jag ska sätta in vårt bröllopskort i ska bara fixa det i svartvitt i stället för färg som det är nu tycker det kommer att passa bättre så. Sedan ett litet vackert ljusglas som lyser upp de hela. Den vackra mässingslyktan kunde jag bara inte motstå och priset var överkomligt 145:-tror jag att det var. Den är nyinhandlad från kardemumma nere på köpingen, en av mina favorit butiker.

onsdag 22 september 2010

Nya loppisfynd.











Lite nyshoppade loppisfynd. Burken är inhandlad på Evas loppis och de övriga prylarna är inköpta från mitt arbete.
Nyckelskåpet har jag köpt tidigare och det sitter redan uppe på min hallväg. De nyshoppade ljuslyktorna samt trähjärtat kommer att passa perfekt till . Det är ju så kul att matcha.









måndag 20 september 2010

Höstbilder runt knuten.













I helgen tog jag en liten fototur runt huset och fotade lite höstbilder. Min katt Sam ville också vara med. Hösten är en vacker årstid med alla dess sprakande färger. Matchar mitt vardagsrum en aning faktiskt med de varma färgerna.









fredag 17 september 2010

Fågelbok.



Vi fick in en gammal trasig fågelbok på jobbet för några dagar sedan. Så jag köpte den och dekorerade i mitt marina gästrum. Tyckte det skulle passa bra med några gamla havsfåglar där. Så här blev resultatet. Min svägerska Bettan har klippt ur bilder från en gammal svenska-floranbok och satte upp både hemma och på sitt arbete så det var därifrån jag fick min idé.
Tack Bettan :).

onsdag 15 september 2010

söndag 12 september 2010

Loppismarknad.













I går var vi ett helt gäng till Lobonäs och Voxna på loppismarknad, superkul. Mycket folk många stånd och crusingbilar. Här är några bilder därifrån, även på de nyshoppade prylarna.

lördag 11 september 2010

Höst i köket.







Här kommer några fler bilder av mitt höstpiffade kök.