måndag 28 februari 2011

Gottis och prylar.


När vi var till Gävle i lördags investerade jag själv i dessa prylar. Burken hade jag sett på en webbutik och gillade den skarpt. Så när jag såg den i Gävle kunde jag inte motstå denna :) Boken såg jag på vår bokhandel nere på köpingen för en tid sedan. Men snålade ur så nu slog jag till även på den. När vi kom hem hade vår dotter gjort en päronpaj. Men vi kom hem vid midnatt så vi mumsade på den på söndagen i stället, den var väldigt god !

söndag 27 februari 2011

Mys och kärlek.





I fredags festade vi på lite bakelser. För på lördagen hade vi vår 18e bröllopsdag. Vi köper bakelser i stället för tårta för vi gillar olika sorter, Budapest är min favorit. På lördagen var min man och jag till Gävle och månadshandlade. Vi hann in på Ikea en sväng och där blev det kaffe och räkmacka. Min man köpte två presenter till mig. Jag älskar geishachoklad och i denna fina ask blev det ju ännu bättre. Sedan detta vackra sement-hjärta, bara så vackert. I bland kan man käna sig extra älskad :).

torsdag 24 februari 2011

Loppis nytt.




Nyaste loppisprylarna. Ljuslyktorna har jag köpt på en loppis nere på köpingen och dom är i från Victoria design. Dom ska jag ha i köket när jag gör vår där. Boken och elefanten är från jobbet. Elefanten i kristal köpte min svärmor till mig. Vi fick in en hel massa olika elefanter, troligen från någon som har samlat på sådana men tröttnat. Jag samlar ju på små kristallfigurer så jag blev väldigt glad när svärmor köpte elefanten till mig :).

tisdag 22 februari 2011

Kusinerna.






I helgen passade vi min mans brors barn och det blev lite ute aktiviteter trots kylan. En snötunel och en snölyckta blev det som vi tände senare på kvällen.

söndag 20 februari 2011

Aktivitetskväll










I fredags var vi hos Vänner på aktivitetskväll. Det var häst stafett, rallykörning och månskens bandy. En superkul kväll, fast det var väldigt kallt. Men det var knytis med tacos i halvtid så vi fick äta och värma oss ett slag. Vi var ca 20 personer i blandade åldrar. En kväll man inte glömmer i första taget. Så tack alla för en underbar kväll och ett extra stort tack Wängmans för initiativet.

lördag 19 februari 2011

Virkat.

Den här virkade bakelsen och kakorna fick jag i går av min vän Sara. Jag har länge velat ha sådana men har inte veta vem jag skulle fråga om hjälp, eftersom jag själv inte är så bra på att virka. Så jag blev väldigt glad när jag fick dessa, så tack så mycket Sara.

torsdag 17 februari 2011

Fråm ellos.


Min dotter skulle beställa några plagg från ellos och då hittade jag denna tunika på rea på nätet där i från. Den kostade 149:- ett bra pris tyckte jag så jag beställde den med hennes varor. Jag blev nöjd när den kom, den var väldigt söt och passade bra. Jag gillar tunikor, dom är bra när man är kort och har former :).

onsdag 16 februari 2011

Till vårpiffnig.

Gardinerna.

De här kuddarna köpte jag på jobbet i går. Tulpanerna är också där i från men dom köpte jag i höstas. Viden köpte jag i dag på Kardemumma. De här prylarna ska jag ha i mitt vardagsrum när jag har vårstäda och byta gardiner, gardinerna har jag skickat efter. Kommer nog att bli bra :). Jag gillar att planera och fundera ut lite i förväg vad jag ska piffa med. Jag liksom ser en bild i huvudet hur det ska bli när det är färdigt.

tisdag 15 februari 2011

Från Coop.



I dag när jag var på Coop och handlade råkade jag se denna fina kokbok. Jag kunde bara inte motstå den. Jag gillar verkligen kokböcker. Jag hade en matkupong på 50:- så jag använde den så blev den inte så dyr. Sedan blev det årets första semla också, mumms.

söndag 13 februari 2011

Böcker.

I fredags innan jag slutade mitt jobb fick vi in en stor flyttkartong med böcker. Till min förtjusning fanns dessa fyra böcker med i kartongen. Så jag köpte dem och fick mig lite trevlig helgläsning. Jag har allt ett bra jobb jag :).

fredag 11 februari 2011

Dagens fynd.



I dag fick vi in lite grus stenar och snäckor på jobbet och min kreativa hjärnhalva började arbeta direkt :) och vips en ny ljuslykta till mitt marina gästrum. Den andra lyktan kom jag på genom en inredningstidning jag läst. De två glasvaserna eller vad jag ska kalla dom har stått på jobbet en tid och ingen har köp dom. Så jag köpte dom och ställde den lilla i den stora och kom på att jag kunde hälla lite kaffebönor runt om och vips en ny ljuslykta till mitt kök :). Gardinerna ska jag sätta upp i mitt syrum nu till våren.

torsdag 10 februari 2011

Klänning.


Jag har börjat leta sommarkläder på jobbet till modevisning vi ska vara med i. Det är tredje gången vi är med i år och det är på kvinnodagen "go red" den 8 mars. Många butiker ställer upp och visar sina vår och sommarkläder. Det är väldigt kul men det tar sin lilla tid att få ihop allt. Att få ihop kläder som matchar och rätt storlekar på kläderna till modellerna. Men det brukar bli bra till slut. Men denna klänning och scarf fick följa med mig hem kunde inte motstå den, tyckte den var så söt. Men vi har kläder så det räcker att visa upp ändå :).

måndag 7 februari 2011

Smått och gott.

Här är lite smått och gott från jobbet. Det gamla bläckhornet tyckte jag var väldigt fint. Jag har en gammal bläckpenna som jag ska ha till. De två små lindockorna ska jag nog använda i någon slags dekoration och de rosa luktärtorna hamnar nog i någon liten vacker glasvas.

fredag 4 februari 2011

Broscher.


Det här är några av mina broscher. De representerar mig väldigt bra en salig blandning på smak. vackert, sött, trä, antikt och lite 60 tal :). Jag köper det jag gillar och tycker är snyggt och bryr mig inte så mycket om vad som gäller just nu.

torsdag 3 februari 2011

Tidning.

I dag har jag köpt en ny tidning som kommer ut fyra gånger per år. Det här är det första numret för i år. Den heter 101 ideer och jag tycker den är väldigt bra. Man kan få många olika ideer och pyssel förslag från den, så nu blir det kvälls läsning :).

onsdag 2 februari 2011

tisdag 1 februari 2011

Dikt 6

DE SANNA LIVET !

Du gav oss livet
till en bättre mening
än den värld vi
lever i nu.
Men vi klarade
inte provet.
Därför sände du
din son.
För våra synders skull.
Det gav oss möjligheten,
att få leva i en ny värld.
Där sorg, ondska, smärta.
Tagits bort.
De som vilar i din
minnesgrav
kommer åter att
stå upp, få se dagens ljus.
Förenas med
sina nära och kära
i fullt glädjerus.



Du är den enda
regering vi behöver då.
Du styr JORDEN
med kärlek, hopp
och tro.
Till allas glädjetårar.
I den nya värden
behöver man aldrig vara rädd.
Rädslan existerar inte mera.
JORDEN blir full
av kärlek till vår
nästa, som i budet
älska din nästa
som dig själv.
CP/

En dikt om mitt hop och min tro.
Baserad på fader vår.
Som jag skrev när min farfar somnade in i döden.