fredag 29 april 2011

Smått och gott.





Här är lite smått och gott jag köpt och fått. Blomman är från Dollarstore, ljuskopparna har jag fått av min svärmor, trasan och diskborsten i trä är från Solboden och grodorna från jobbet. Allt går i gult och grönt så det matchar mitt kök perfekt :) Trevlig helg på er alla blogg vänner.

torsdag 28 april 2011

Från Bettans loppis




Min svägerska Bettan har en del loppie prylar kvar sedan hon hade loppis i vintras, som jag ska få till mitt jobb. Vi tar lite då och då när vi är hem till Ovanåker och det var vi i helgen, så jag fick med mig en del prylar hem. Jag får ta det jag vill ha och dessa prylar hamnade hos mig denna gång. Burken och trasmatskronan har hon dekorerat själv. Hon rensar och jag fyller på!

onsdag 27 april 2011

Ny shoppat.




I dag var jag in en snabbis på Riokompaniets loppis på köpingen. Jag blev väldigt glad när jag hittade detta gjutna fat, för jag har velat ha ett sådan. Med de är lite dyra på andra butiker så jag har snålat ur. Men detta kostade endast 15 :- och hjärtan 1:- styck så det passade min plånbok mycket bättre :). Rosen har jag köpt på Coop och den är gjord i gips tror jag. Men den ser ju gjuten ut. Jag ska även dekorera fatet med sand och ljus. Får se var det färdig dekorerade fatet hamna, har inte bestämt mig än.

söndag 24 april 2011

Ny bok


I torsdags var jag och hämtade ut en ny bok jag hade beställt. Den heter Inred lantligt på ditt eget sätt och den är skriven av Anna Örnberg. Jag har även två böcker sedan tidigare i samma gengre av henne. Det är många vackra och inspirerande bilder i böckerna som jag verkligen gillar, även fast min inredning inte helt går i dena stil. Men jag kan varmt rekommendera dem.

torsdag 21 april 2011

Dagens fynd.




I dag har jag varit till Färilla på loppis. Vi från jobbet hade ett bord bär vi med. Även min svärmor, dotter och mina två svägerskor hade det. Så jag hoppas vi får mycket sålt :). De här är mina fynd där i från. Filmerna kostade 25.- styck. Löv fatet i trä hade kostat 195.- jag fick det för en 20.-, plåtdurken hade kostat 30.- jag fick den för en 5.-, grodan 10:- blomhänget 5:- och kullan som hade kostat 55:- för en 10:-, trä bokstäverna som är till min dotter som heter Rebecka Palm R och P hade kostat 25.- styck jag fick don för 10:- styck och Love i trä för en 10:-. Alla desa prylar var nya och kom från butiken Unitis som även dom hade ett bord där. Så det blev en väldigt lyckad fynd dag tycker jag :). Ha en trevlig helg alla blogg vänner !

tisdag 19 april 2011

Smått och gott.




De här prylarna är från jobbet. Men körsbären i skålen är från Villa Nygammalt. Där finns en fyndlåda med gratis prylar och där hittade jag körsbären. Vad sägs om glas-domherrarna så supersöta! Blir till att hänga upp i ris till hösten. Tillbringaren och skålen är ju ett nästan måste i dagens inredning, om man läser inredningstidningar då förstås :) och det gör jag! Flugsvamps- ljusstakarna i porslin hör nog även dom till höstpyntet. Välkommen in på jobbet ni med! Om ni har vägarna förbi Ljusdal :).

söndag 17 april 2011

Lite pyssel



I fredas var jag in på loppisen Villa Nygammalt en snabbis. Där hittade jag bland annat denna söta näver strut som jag har dekorerat i dag, med en liten linbukett. Linet har min dotter plockat till mig i höstas, så nu kom det till användning. Så tack Rebecka! :). Den färdig dekorerade struten fick hamna på min paradhandduks hylla i köket.

torsdag 14 april 2011

Butik Unik



Det har öppnat en ny butik nere på köpingen för en tid sedan. Butik Unik heter den. Men det var första gången jag var in dit i dag. Det är ungdomar som renoverar och säljer möbler bland annat. Men de ha även lite loppis prylar. Jag fyndade dessa vackra ting, krukan kostade 5:- blomman 1:- och salt, peppar karen endast 2:- så det kan man verkligen kalla fynd! :).

onsdag 13 april 2011

Nya arrangemang




I dag har jag gjort lite nya arrangemang. Klockan och brocshen hade jag tidigare men korgen, scarfen, lavendel påsen och porslins lejonungen är från jobbet. Jag satte Simba under glaskupa i vardagsrummet. Jag tror han är gammal men lite svårt att avgöra faktiskt men ack så söt. Den fina asken köpte jag i dag på Unitis en av mina favoritbutiker nere på köpingen, som ni säkert redan vet.

måndag 11 april 2011

Från Kardemumma



Var in på Kardemumma en snabb is med min dotter föra veka. Skulle jag inte ha gjort! För där stod denna vackra burk från Green gate som jag bara inte kunde motstå. Den passade ju perfekt till mina late koppar, som även de kommer i från Green gate och till mitt fin porslin. Så burken fick följa med mig hem och hamna i mitt vitrinskåp tillsammans med dem :). Burken fans i tre olika storlekar och färger. En liten råsa, en mellan turkos plus den jag köpte.

lördag 9 april 2011

Loppis fynd



Här är lite loppis fynd jag glömt bort att visa. Kaninen och burken hittade jag på en lunch promenad, på jobbet. Kaninen köpte jag på Rödakorset för endast 2:- kallar jag verkligen fynd :) och burken köpte jag på Riokompaniets loppis för 15 :- inte så tokigt pris det heller. Kuddarna är från jobbet. Kuddarna kommer antagligen att hamna i stugan i Torrbersbo. Burken i mitt sy rum och kaninen i sovrummet. Kul med lite neon åter till 80 liksom :).

fredag 8 april 2011

Halsband







Här är några av mina halsband i den mer romantiska stilen. Alla utom hjärtat är inhandlade på mitt jobb. Hjärtat köpte jag i höstas på Loppis-marknaden i Lobonäs. Trevlig helg alla bloggvänner!

torsdag 7 april 2011

Min lilla samling




De här vackra prydnaderna sparar jag på. Den första köpte jag i Malmö på en antikbutik när jag var 19 år och det är det stående paret. Det sittande klappande paret köpte jag på en loppis som fanns här förut, men som tyvärr fick stänga. Den hette Allehanda. Det dansande paret köpte jag i höstas på loppis- marknad i Voxna. Flickan har jag faktiskt köpt på mitt eget jobb. Två av dem är lite trasiga, men jag köpte dem endå. Sajmon och Tomas ( inredarna) gillar dem inte, såg jag i ett avsnitt i deras program. Men det gör jag! hi hi :).

onsdag 6 april 2011

Från Bettan







Min svägerska Bettan har haft en ny utrensning av prylar i sitt hem. Det har hon med jämna mellanrum och prylarna brukar hon skänka till mitt jobb, så snällt! Men en del hamnar förstås hos mig med, jag har ju första tjing :). Ljusburkarna som hon själv gjort hade hon på sin jul-loppis i vintras. Jag tyckte dom var väldigt fina. Men köpte en del andra saker då i stället. Men nu var de med i rensningen så då blev dom ju mina i alla fall. I bland har man en väldans tur :). Så tack för det Bettan och för de andra sakerna med då förståss!