onsdag 30 november 2011

Från Ljustorget











Här kommer ett litet smakprov på några av de ting som ska säljas på Ljustorget, min praktikplats. Det hela börjar ta form nu och det blir väldigt vackert. Dekoratören från Norge är så duktig det är en fröjd att se henne arbeta och att se hur allting tar form. Är så otroligt nyfiken på slutresultatet! På lördag slås portarna upp för allmänheten och detta vill ni inte missa. Så varmt välkomna till Ljustorget på lördag! Vid infarten till Ljusdal och vid Ljusnans strand :)

tisdag 29 november 2011

Ljusparty igen






I går var jag på ljusparty igen! Men den här gången i Ljusdal, hos en arbetskamrat. Så nu är det mycket ljus både här och där. Vackra gjutna på praktikplatsen (Ljustorget) och sedan partylites doftljus. Men man behöver ju ljusa upp tillvaron i dessa mörka tider. Så det är ju helt perfekt! :)

söndag 27 november 2011

Här är det vinter





I morse när jag vaknade var det vinter här! Mysigt hoppas det får ligga kvar, men det är bara -1*. Blir ju så mycket ljusare med snö. Har varit på min praktikplats två dagar nu. Ska försöka ta lite bilder där, så får ni se lite av förberedelserna. Är så kul och spännande men man blir väldigt trött. Men det blir förhopningsvis lugnare sedan.

torsdag 24 november 2011

Nya gardiner


Under min ledighet passade jag på att putsa fönstren och byta gardiner i mitt hem. Det här är fönstret i vårt marina gästrum. Kappan har jag köpt på jobbet, men den var alldeles för lång. Så jag sydde om dem. Panelgardinerna är från Dollar och även de är omgjorda, av kortade och om fållade. Jag har vist lite problem med raka linjer! så det fick bli omtag med tofsar då förstås. Även dom är inköpta på jobbet. Jag gillar att ha lite mörkare gardiner mot vintern. Blir liksom mer ombonat och varmare då. Samt en massa tända ljus med då förstås! :). Snart är det helg igen härligt!

tisdag 22 november 2011

Modevisning på Slotte











I dag har jag varit på modevisning på Slottegymnasiet i Ljusdal. Min dotter Rebecka går andra året där på mode och kläder eller textil och design som det heter nu. Här kommer ett litet smakprov på visningen och de kläder dom själva har sytt. Jag gick själv den linjen som vuxenstuderande för ca 9år sedan. Det var superkul och jag syde en hel del där faktiskt. Men de kläderna är ju omoderna nu. Men jag kanske kan visa några av plaggen lite längre fram :) Min dotter har en vit långklänning och en vinröd volangklänning på bilderna här.

söndag 20 november 2011

Vackra frost








Här kommer lite fler frost-bilder jag var ute och fotade här om dagen. Jag gillar verkligen att fotografera men det blir inte så ofta naturbilder, som jag nog gillar allra bäst. Jag fotar ju till min blogg men det är ju inte lika givande som att få åka ut och fota vackra bilder på vår natur. Önskade jag kom ut mera så jag fick fota landskapen i min omgivning eller utomlands då förstås. Men men det går ju att hitta vackra motiv här runt knutarna med! :)

lördag 19 november 2011

Arrangemang




Min dotter Rebecka har ju praktiserat på Blåklinten i Edsbyn två veckor, som jag har visat och nämnt här tidigare. I fredas hämtade vi hem henne och då fick jag detta Blomsterarrangemang av henne. Korgen är min sedan tidigare men blommorna har hon själv dekorerat, så fint! :) Jag satt även dit en liten söt snögubbe. Så tack Rebecka för ett vackert jobb!

fredag 18 november 2011

Bak











Här är bakverken jag och min mor gjort denna vecka. Saffranslängder, Saffranscupcakes, Syltkakor med coccostopp och havreflan med smörkräm. Allt blev supergott! :) Kul att baka särskilt när man hjälps åt tycker jag. Ha en trevlig helg alla vänner! :)