onsdag 27 juni 2012

Trädgårds nytt


I går var vi och handlade lite blommor till trädgården som jag ska plantera i krukor. Valde lite starkare färger som lyser upp lite. Behövs ju som sommaren har varit hittills! Det vackra betong äpplet hittade jag på coop nu i dagarna. Har velat haft ett sådant en längre tid. Min svägerska Bettan har två mindre som jag blev väldigt förtjust i, så jag blev väldigt glad när jag hittade detta och till ett väldigt bra pris. Bilder på det färdiga resultatet kommer snart.

måndag 25 juni 2012

Från kärestan




Förra veckan arbetade min man i Stockholm några dagar! När han kom hem hade han med sig lite presenter till min dotter Rebecka och mig. Hon fick en ny-gammal svart väckarklocka och ett uggle-halsband. Jag fick cremtryffel-choklad och ett par örhängen från Ur & penn. Han tyckte dom skulle passa bra till klänningen jag köpte för några helger sedan i Sundsvall på Gina tricot och det hade han rätt i! Man blir så glad i bland sa dom i någon Astrid Lingrens saga, tror jag att det var! :) I dag har jag ledig måndag men jag tar mig inte riktigt för med något. Hade många planer för dagen men energin finns inte där. Beror nog en del på vädret, tröök bara grått! :( När kommer sommaren på riktigt?

lördag 23 juni 2012

Bra början






I torsdags blev det go- fika från jobbet och småstadsliv 4. Jag är uppväxt i grannbyn där filmen är inspelad i från! Så det är extra roligt att se och höra dialekten. Jag får förklara visa ord för min övriga familj som löön t ex som betyder luden eller hårig! I går var Tonys två syskon hit med barn och vi hade verkligen tur med vädret! Kvällen avslutades med familjefilm glass och fruktsallad. Tony, Micke, Tom och Rebecka tog en kvällspromenad i den ljusa sommar kvällen, den längsta och en groda korsade deras väg! :) Så har helgen sett ut för oss hittills! :) Ha en härlig fortsättning på helgen alla!

fredag 22 juni 2012

Sommarblom










I går tog jag ett varv i trädgården samt i min nära omgivning och fotade lite, här är några av bilderna! I dag blir det lite knytis- plockmat och fika i trädgården med två av mannens syskon med barn ska bli trevligt. Hoppas att det vackra vädret håller i sig ända till ikväll. Ha en trevlig och superskön helg alla vänner kram!

måndag 18 juni 2012

Från Löjten




Jag har glömt att visat prylarna jag köpte i Norge på Löjten lys, så här kommer dom! Det saknas en påse med silverfärgad prydnadssand på bild. Jag hade inte fått min första lön än när vi var dit men jag hittade en del prylar med hyfsat pris som jag kunde köpa i alla fall. Slutsumma i svenska pengar blev ca175.- Jag hittade en grisporslinsdocka som jag skulle köpt direkt om jag hade haft pengarna, den på bilden överst. Den var nedsatt till halva priset och jag tyckte den var super cool, men det får bli en annan gång! Få se om vi tar en tur till Löjten på semestern, kanske den är kvar. I dag har jag haft ledig dag så jag jobbar bara tre dagar denna vecka sedan är jag ledig igen freda, lördag så skönt! Hoppas på bra väder med mycket sol!!

söndag 17 juni 2012

Balkongbygge



I går var mina föräldrar här på besök! Min pappa hjälpte oss att komma i gång med vårt sommar projekt, balkongbygge. Innan han for hem låg ramverket för golvet på plats. Så nu är det bara att fortsätta med projektet! :) Längtar så efter att få se det färdiga resultatet och att få utsmycka den så klart! :) Fler bilder kommer eftersom bygget fortskrider!

torsdag 14 juni 2012

Jan Bergerlind



Jan Bergerlind är konstnären bakom dessa vackra motiv. Ljuslyktor som säljs på mitt jobb Ljustorget. Han gör mest julmotiv men även andra som dessa två! Skördetid och på vedbacken skulle jag kalla dom med vackra hälsinge-motiv bland annat. Underbara gåvor att ge bort! Jag fick själv lyktan här på den övre bilden som en gåva av vår Norska leverantör nu i dag. Vi har en man hos oss på jobbet i två dagar från Norge som ska hjälpa oss i gång med vårt eget gjuteri och han hade lyktorna med sig, så snällt! Så snart kommer även vi att tillverka en del av våra ljus till kundernas beskådan. Ska bli både spännande och roligt att få lära sig gjuta och stöpa. Lite gruvsamt med förstås innan man lärt sig, men alla är ju barn i början! :)

tisdag 12 juni 2012

Fototur





Här kommer lite fler bilder från vår kvällstur, solnedgång över Letsjön! Olika motiv av samma solnedgång så vackert! Jag har inte hunnit blogga så mycket på sistone, det har liksom varit fullt upp med annat. Storhandling i Sundsvall och studentfest i Storvik är två av de grejer jag sysselsatts med i dagarna. Annars rullar allt på som vanligt. Men nu väntar kudden natti natti alla vänner!

onsdag 6 juni 2012

MU....






I går tog min man och jag en liten foto-tur runt i trakten, dessa bilder är tagna i Sillerbo! Detta en del av den svenska sommaren, så underbar! Jag känner mig lyckligt lottad som har fått växa upp på landet. Dock inte här men under liknande förhållanden i en liten by som kallas Ovanåker. Jag skrev en liten sommardikt om min uppväxt där och den finns här på min blogg under dikter, läs den gärna, namnet är Ovanåker! Foto-turen fortsatte sedan till Letsjön så fortsättning följer på denna sommarkvälls tur. Kvällen var ljum och myggorna som även de hör sommaren till gjorde sig påminda. Men den svenska sommaren är ljuvlig trots allt tycker jag! :)

tisdag 5 juni 2012

Mera somrigt





Här kommer lite fler bilder från mitt sommar pyntade vardagsrum! I morgon är man ledig då! få se vad dagen har att erbjuda. Kanske man ska ta en fika på jobbet för det är ju öppet där! :) Ha en skön dag i morgon alla! och man hoppas ju på lite sol!

måndag 4 juni 2012

Lite somrigt




Här kommer lite bilder från mitt ny pyntade vardagsrum! Den ny inköpta lyktan från jobbet har fått sin plats bredvid den större på orgeln, jag blev super nöjd! Panel- gardinerna har jag köp på mitt gamla jobb för en tid sedan och nu fick bom komma upp. Det är kul att ändra om och piffa efter årstiderna. Men jag vill att det ska vara varmt och mysigt även på sommaren, därför blir det en del ljus. Men som det ser ut nu med allt regnande är det ju bara mysigt att få tända en del! :) Fler bilder kommer senare!