torsdag 30 augusti 2012

Sommaren är kort






Årstiderna har sina olika skönheter! Nu lämnar vi sommaren bakom oss och går mot höst. En färgsprakande årstid när man får krypa in i sina vrår och tända en massa ljus! Hösten är även på väg till jobbet, Ljustorget. Ska bli kul att få pynta om i butiken med höstens alla vackra färger. Bilder på det färdiga resultatet kommer längre fram! :) I morgon har jag ledig dag för jag jobbar helg, få se vad dagen kommer att bjuda på. Hoppas i alla fall på skapligt väder! Nu blir det till att krypa upp i soffan under en filt med en kopp te och en bra tidning. Kram på er!

tisdag 28 augusti 2012

Mys






Nu är hösten snart här och då är det ett måste att tända en massa ljus, i alla fall för mig! Krypa upp i soffan under en varm filt och kanske studera lite nya recept i en trevlig kokbok. Dessa prylar är nyinköpta för höst myset. I alla fall lyktorna och kokboken! :)  Det tre ljuskopparna i glas har jag köpt på mitt jobb Ljustorget. Ljuslyktan med utbytbara fronter, i glas och plåt är från Partylite. Kokboken har jag skickat efter i från Bonniers. Sjöhästen i snäckor har jag även den inhandlat på jobbet. Så nu är jag redo för hösten! :)

torsdag 23 augusti 2012

Frukost & kvällsté











Här kommer lite bilder från hotellets matsal och lobby, romantiskt och vackert! Här åt vi vår frukost och drack kvälls té bland annat! Så härligt med hotellfrukostar, finns ju så mycket gott att välja mellan! Att få varva ner i lobbyn med kvällsté var inte så tokigt det heller. Efter en shopping eller en trevlig utflyktsdag.

tisdag 21 augusti 2012

Ompiffat












I går gjorde jag lite höst i köket! Plockade fram en hel del saker jag inte har haft framme tidigare. Lite loppisfynd och ny inhandlat! De virkade bakverken och fatet på väggen har jag fått i present. Fatet är från min svägerska Bettan med bloggen "bland mormors gömmor" och bakverken är från Sara en god vän. Kaffekopparna som gjorts om till ljusstakar har jag köpt av en gammal klasskamrat som också har en blogg krimskramsan! Droppeljusen i lampan är inköpta på jobbet Ljustorget. Lika så blommorna på bordet, svampklasen på brickan och den vackra ljuslyktan som jag också fått som gåva, med motiv målat av svensk konstnär! Så nu är det bara att vänta in hösten!

torsdag 16 augusti 2012

Promenad







En dag i Nyköping tog vi en härlig promenad vid hamnen! Blev lite loppisfynd för min dotter samt kaffe och macka på ett litet café vid hamnen. Så det blev ännu en härlig dag för oss med sol, värme och små fina ställen, här är lite inspirations bilder! :)

tisdag 14 augusti 2012

Loppis fynd


Jag har verkligen haft en lyckad loppis sommar! :) Jag har hittat så mycket fynd och sådant jag letat efter. Denna Tv- kanna är en sådan sak! och jag hittade den på en loppis i gran byn :) Jag fick ge 150:- för den och det tyckte jag var ett rimligt pris. Den passade perfekt med mina gamla burkar på hyllan i köket! :)

måndag 13 augusti 2012

Utflyktsvägen








En dag tog vi Utflyktsvägen som den kallades, på en dagstur till Femörefortet och Tropicarium på Kolmården. Efter vägen dök det upp en skylt där det stod "kör sakta här för det är så vackert". Så vi körde sakta och då dök detta mysiga café upp som vi inte kunde motstå. Nykokt kaffe och hembakt, helt underbart. Man kunde inte annat än bara njuta! :) Så tar ni den vägen kan jag varmt rekommendera detta mysiga ställe!