torsdag 31 januari 2013

Så kan det gå




På måndagar är jag ju ledig så i måndags passade jag på att dammtorka lite! På spegeln på toan uppe hade jag blandannat en handmålad porslinspotta. Vad händer när man råkar slå en sådan i tvättstället! Då blir det det ingen potta mer då blir det en potta i bitar! :(. Men den som söker han finner. Jag har sparat lite loppis fynd som jag skulle plocka fram till vår nyreoverade toa på nedre våningen. Med det tycks dröja så nu fick en del av prylarna komma fram och se dagens ljus! :). Bastkorgen med lock, flaskan och burken i glas samt porslinsskon som förövrigt är mitt senaste loppis fynd från mitt gamla jobb Solhusets loppis. Den som spar den har är väl lite mej i ett nötskal, på gott och ont kanske. Men alltid kul med lite små förändringar, när plånboken inte räcker till större! :) I morgon sista arbetsrycket då, sedan ledig tre dagar ska bli så skönt! Kram på er alla i morgon är det för fredagsmys! :)

måndag 28 januari 2013

Kärlek








Snart är det alla hjärtans dag! Här är ljustorgets version av den dagen. Vi kommer att ha ett erbjudande i cafét på denna fina bakelse för 25:- ordinarie pris är 35:- Vill ni vara säker på att få så ring gärna och beställ! Obs det är två bakelser på fatet.Vackra egentillverkade ljus i samma tema och en dukning att inspireras av finns även i butiken. Varmt välkomna in!

torsdag 24 januari 2013

Så snällt


I lördags hade vi några kompisar plus min svägerska Leena och hennes lilla Nellie här på besök. Vi spelade lite Trivial pursuit Väldigt svårt så min insats blev mest att slå tärningen! :) Men vi hade kul och trevligt i alla fall. Till fika bjöd vi på blåbärspaj och marsánsås. Bra med lite extra vitaminer så här mitt i smällkalla vintern, får man väl säga nu, när kylan inte vill ge med sig! Titta vilka vackra tulpaner och servetter vi fick, så det blev även lite vårkänsla. Nelie 6 mån tog även sina första staplade kryp- steg här den kvällen så mysigt! :) Denna vecka jobbar jag från tisdag till söndag käns lite drygt, få se hur det går! Man kommer nog att känna sig rätt slut på måndagen. Men man är ju så glad att man har jobb och där man trivs bra med! :)

söndag 20 januari 2013

Ny dukat



Nu har vi pyntat om i butiken efter julen! Här är en nydukning i guld och purpur med vackra servetter med motiv av ett dukat bord. Alla hjärtans dag närmar sig så en dukning till de är även på plats i butiken. Bilder på det kommer senare! Nya ljus i samma tema är också på gång. Jag älskar verkligen att dekorera i butiken jag är så glad för mitt nya jobb! :) I morgon är jag ledig så då blir det väl lite pyssel här hemma med det som kommit efter hade!

torsdag 17 januari 2013

Mysigt





Här är lite lyktor från jobbet (Ljustorget)! Några fick följa med hem bland annat de ljuvliga cylinder lyktorna. De finns i tre storlekar en stor på fot och två andra. Dom skiner så vackert på min orgel här hemma. De andra lyktorna med glas är den minsta och den största från jobbet. Den mellersta har jag köpt på en butik i Järvsö för några år sedan. Kul och fint med tre lika. Ljusen i lyktorna kommer även de från jobbet och dom kallas för tinder-ljus och finns i massa olika färger. Det är fullt upp på jobbet nu när julen ska plundras! :) Mycket ompyntning pågår just nu. Superkul men man blir väldigt trött i både kropp och knopp! :) Så fredag i morgon känns inte allt för tokigt! Kram på er alla och ha en trevlig fredags mys!

måndag 14 januari 2013

Vår känsla


I helgen var min lillebror och hans familj här, så trevligt! Önska bara att det vore lite tätare mellan besöken. Men dom bor ju i Edsbyn så det är oftast vi som åker dit. Eftersom resten av min släkt också bor där. På söndagen var vi till mitt jobb och tog en fika. Gokillen Max som vi kallar honom, brorsans son, köpte två ljus. En dödskalle och en stubbe- gubbe. Så det blev en mysig avslutning på helgen! Svägerskan Bettan är ju florist så jag fick denna fina vår mugg med egenhändigt hopknåpade tråd blommor av henne. En riktig pyssel tjej. Hon har bloggen bland mormors gömmor förresten! Som finns här under min blogglista, i fall ni har lust att titta in där. Hoppas ni andra också haft en bra helg kram på er!

lördag 5 januari 2013

Den första


I dag har jag jobbat så jag fick med mig lite lördags gottis hem från jobbet i dag, min första semla för i år. Den ska jag avnjuta med en god kopp kaffe i min nya underbara lattekopp från griangate! Älskar dessa koppar i alla dess mönster och färgen, man blir så glad av dom tycker jag. Har nu 12st i fyra olika modeller. Önskar mig även en liten grön prickig kanna. Har den stora sedan tidigare. Men prylarna är ju lite dyra så jag köper några lite då och då och samlar! Men några har jag haft turen att få i present, en mycket uppskattad gåva då förstås! :) Ha en fortsatt trevlig helg!

torsdag 3 januari 2013

Utan gröna fingrar



Här kommer lite mer piff från köket! Mysigt med tända ljus i vintertid. Blomsterarrangemanget har jag haft i tre år nu, i alla fall trädet! De övriga blommorna har jag bytt ut. Min svägerska Bettan som är florist hade knåpat ihop ett vackert arrangemang till mig för tre år sedan nu då. Till min förtjusning har jag lyckats hålla trädet vid liv, utan det minsta gröna fingrar. Helt fantastiskt kan jag tycka, kallar det supertur! :) I morgon är det freda och myskväll. Men jobbar helg så jag är inte ledig. Men vi har fått ändrat schema för 2013 första gången man skrev det då! :) Så vi kommer att stänga kl 15.00 på helgerna nu i stället för 17.00 som det var tidigare, känns skönt. Så ha en mysig fredagkväll och helg alla ni som är lediga kram!

tisdag 1 januari 2013

I vinterskrud






Här kommer lite bilder från köket med hyllan i sin vinterskrud! Den pyntade lyktan har jag fått av min svägerska Bettan. Den har hon själv pyntat ihop och jag gillar den skarpt! De söta skridskorna är nyinköpta från mitt jobb kunde bara inte motstå dom! :) Har varit lite ledig nu, men jobbade i mellandagarna. Vi har mest tagit det lugnt och umgåtts lite med släktingar och vänner. Tittat på en massa film och tagit promenader, så skönt! Men i morgon väntar kneget igen. Vill även passa på att hälsa er alla en god fortsättning på det nya året!