måndag 31 mars 2014

Fredags fynd

Här kommer lite fredagsfynd! Skålen och fågeln köpte jag på Fyndhallen. Skålen ser ut att vara i trä men den är gjord i keramik. Fågeln går att öppna som en liten burk, fiffigt! Retro ljusstakarna i järn är till vanliga kronljus och är köpt på Rödakorset. De vackra glasen (skålarna) är från Riokompaniet de var 5st. Min dotter Rebecka hade en likadan sedan tidigare som jag kom i håg. Den använder hon för nuvarande som smyckeskål. Så nu har hon 6st i stället för hon fick dom av mig! Jag köpte även en fin tunika på Rio och för det hela betalade jag 60:- inte tokigt! :) Nu väntar spisen på mig för de övriga är och spelar badminton. Men ha det så länge så ses vi kram!

onsdag 26 mars 2014

Lekfullt och romantiskt

Vår i vardagsrummet lite lekfullt och romantiskt! Den underbart fräna bävern fick jag av min kära make i försenad bröllopspresent, jag blev superglad! Önskade mig den men trodde inte han skulle köpa den för den var inte billig! Spröt mobilen eller vad jag ska kalla den, är köpt i gamla stan på den nya vintagebutiken. Aroma-lampan från Partylite fick jag köpa av en vän för ett bra pris, så snällt! De övriga prylarna har jag haft sedan tidigare och det mesta är ju loppisfynd så klart! Så härligt att göra om lite man blir glad när man känner sig nöjd! Nu blir det Triny och Susanna stylar om Sverige som jag spelat in och lite kaffe med bulle. Ha en trevlig kväll ni andra med kram!

söndag 23 mars 2014

Gult är fint

Gult är fult sägs det ju! Men det är ju solens färg och jag gillar den! I tisdags var jag ledig och då besökte jag Mormors antik här i Ljusdal. Där hittade jag dessa vackra prylar i retro stil. Kannan (vasen) kostade 150 kr lika så kryddkaren. Den lilla glasfågeln gav jag 30 kr för. Inte det billigaste köp jag gjort men jag är ändå nöjd. För prylarna kommer att passa bra till många av mina tidigare inköp, som går i gula nyanser! I helgen har vi varit en sväng till Edsbyn och hjälpt mamma med en del, jobbigt men det måste göras. Det är så gott med mammas hemlagade mat och kakor, hon är en riktig matmor! Kött i sås, potatis hemgjord vinbärs- gele,  kokta grönsaker och vanilj bullar samt havre kakor till kaffet blev det den här gången. Man är verkligen bortskämd minsann! :) I morgon har jag ju ledig måndag som vanligt, få se vad dagen kommer att bjuda på. Hoppas ni andra haft en bra helg och kram så länge i från mig!

måndag 17 mars 2014

Vår i grönt

Det blev vinter ute igen i dag här hemma. Så det fick bli lite vår inne i stället! Våren går i grönt i köket här hemma i år. Det är en blandning av gammalt, nytt och romantiskt, lite lekfullt kan jag tycka! I mitt hem uppbyggt  mestadels av handplockade loppis fynd skapar jag min egen personliga stil i romantisk lantlig retro stil eller nått sådant! :) Nu blir det lite matlagning för min del.Spagetti och tonfisk röra med paprika, vitlök, oliver, persilja och citron, en god och nyttig måltid! Receptet ligger här på min blogg under matrecept. Så ha det, där ute, tills vi ses nästa gång kramiz!

fredag 14 mars 2014

Marint

Nypiffat i stugan på gården! Den här stugan köpte vi av min pappas företag när Markus skulle börja 7an. Han bodde i den tills han började gymnasiet på annan ort! Då blev det gubbens kontor, tills nu då. För nu har den blivit gäststuga, så skönt och praktiskt! Jag hoppas våra nära och kära trivs i den! Har haft premiär både med våra goa vänner i från Storvik för några helger sedan plus Mamma och sonen förra helgen och jag tror den "gick hem"! :). Har varit hemma i från jobbet några dagar nu för jag har sådan värk. Inget vidare men man får försöka vila och ta det lugnt bara. Känner mig lite piggare i dag, så ska försöka jobba i helgen få se hur det går! Så ha en skön helg alla vänner där ute och kram från mig!

måndag 3 mars 2014

Retro nytt

Här kommer lite retro-nya loppisfynd, underbara prylar enligt mig! :) Den cylinderformade lyktan i glas och träljusstaken i svart metall, trä och den lilla orange vasen kommer från fynd hallen. Katten i trä från mitt gamla jobb Solhusets loppis. Ljuskoppen fick jag av min gamla arbetskamrat Christina. Den köpte hon på  Riokompaniets loppis och där hittade jag även stativet till. Den vackra flerfärgade kannan köpte jag på Mormor marängs skafferi. Vi har i dagarna fått en ny butik i gamla-stan med vintage! Så dit bär färden av i morgon, ska bli spännande. Blir nog lite loppis besök med kan jag tro! Skulle ha börjat vårpiffa lite här hemma. Men inspirationen och orken har liksom inte infunnit sig, jobbet har nog tagit den tror jag. För där har det ju varit full fart med den varan. Nu när våren och påsken står inför dörren! Kanske skull försöka göra ett litet ryck i alla fall, få se hur långt jag hinner. kanske piffing inspirationen kommer smygande bara jag börjar, man kan ju alltid hoppas! :) Ha en bra arbetsvecka alla så hörs vi kram! :)

lördag 1 mars 2014

Bröllopsdagen

I onsdags firade vi vår 21 bröllopsdag! Vi hade lite myskväll med go-fika från jobbet. Från gubben fick jag denna vackra blomma och från vår dotter Rebecka fick vi vackra rosor och en söt chokladask, så gulligt! Vi ska fortsätta fira vår dag nästa helg, för denna jobbar jag. Då kommer även vår son och min mamma hit! Då blir det kanske någon present och tårta förstås! Det har varit en hel del att stå i på jobbet för påsken är ju snart här. Så det måste naturligtvis dekoreras om till det! Så kul men jag har varit väldigt trött när jag kommit hem på kvällarna.Smakprov finns på Facebook under Ljustorget. Kommer nog att dyka upp lite smakprov på det hela här med ska ni se! :) Nu blir det melodifestivalen förstås, sedan tidig kväller för jag jobbar ju även i morgon. Så ha en skön och trevlig kväll alla för det ska jag ha :) så hörs vi snart!