torsdag 29 juli 2010

Målning.




Några av våra sommarprojekt. I år tjärade vi sandlådan som förhopningsvis skall bli ett stenparti med kombinerad fontän nästa år. Barnen har ju blivit stora nu, så då kommer den till nytta i alla fall. Fönstren har också fått ny färg. Från gammelrosa till blå så att huset matchar stugan på gården som vi målade i fjol. Även dörrarna har fått samma blå färg. Så nu har huset fått lite grekisk stil mitt i Hälsingland :). Forsättning följer även när det gäller fönstren. Då det så småningom ska få blå spröjs upp till.

tisdag 27 juli 2010

Stränghyllan på plats.




I dag satte vi upp stränghyllan på plats uppe på toaletten. Så här blev resultatet. Även några av mina ny inhandlade loppisfynd fick pryda den nya hyllan. Jag blev väldigt nöjd. Det hela går väll i lite gammal lantlig stil.

söndag 25 juli 2010

Ny shoppat.






Vi tog en liten shopping och loppis tur i helgen på väg till Edsbyn. Vi började i Järvsö där jag var in på en blomsteraffär och en loppis. Jag köpte den underbara plåtskylten och flasklyktan där mm. Skylten har jag sett i några inredningstidningar och gillade den skarpt. Fortsättningsvis hamnade vi i Ryggesbo där jag dök på jordgubbsservisen i glas. Jag blev superglad för i fjol när vi var till Östersund såg jag en sådan, men köpte den inte och ångrade mig bittert efteråt, så nu slog jag till. Sedan for vi vidare till Edsbyn. Där har de en stor loppis på söder med chabby chic och en massa hantverk. Där hänger den vackra stränghyllan som länge stått på min önskelista, snacka om att jag blev glad. Har annars tänkt beställa den via en webbshop. Men nu fick jag den för en billigare peng i stället, kanon. Sedan stannade vi till i Duvaberg på vägen till Ovanåker där jag också fyndade en del. Snacka om lyckad shopping :) :) .

torsdag 22 juli 2010

Havet















måndag 19 juli 2010

Loppisfynd från jobbet.






Det här är mitt senaste inköp från jobbet. Prylarna ska placeras ut lite var stans i mitt hem. Jag har ett projekt på gång i köket och bär ska hyllan på den( översta bilden) stå. Jag blev så glad när den kom in på jobbet, vackert när förvaringslådorna är av glas. De svarta glaskulorna ska jag nog hänga i fönstret i mitt finrum. Jag vet inte om de är handblåsta, väldigt fina är de i alla fall. Kon och brickan hamnar även de i köket och det övriga prylarna i mitt marina gästrum. Väldigt nöjd med dessa loppisfynd från jobbet.

söndag 18 juli 2010

Frukost i trädgården.









I dag blev det frukost i trädgården mad nybakade skons och skogsbärs marmelad. Under vårt vackra rönbärsträd. Så mysigt och så gott.

Recept
Scones 225* i ca 8 - 10 min
4 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
50 g smör
2 dl mjölk

Gör så här
Blanda alla torrvarorna samman.
Finfördela smöret i mjölblandningen, arbeta ihop.
Häll över mjölken och fortsätt arbeta samman till en deg.
Rulla ca 12 st bullar och lägg på en plåt.
In i ugnen
Lycka till.

fredag 16 juli 2010

Utflyckt. med äsklingen.

















Älsklingen och jag tog en eftermiddagstur till Laforsen ca 3 mil utanför Ljusdal. Tog en fika vid Enån och tittade på solnedgången vid Aborrtjärn. En helt underbar kväll, härligt att få ladda batterierna på detta sätt.