fredag 30 mars 2012

Lite pysslat




Här kommer lite smått och gott jag pysslat ihop för ett tag sen! Det var 70% på alla kulor efter jul på Dollarstore så jag köpte några plus denna glasvas och så här blev resultatet av det hela! Passade som handsken i mitt vardagsrum som ju går i dessa färger. Den vackra kudden har jag skickat efter ifrån H&M och den ska få sin plats på sängen i sovrummet. Bastfatet har jag köpt på mitt gamla jobb Solhusets loppis i gamla stan. Prylarna jag har dekorerat fatet med är alla från Solhusets butik Solboden. Så kul med lite pyssel! :)

måndag 26 mars 2012

Vår piffad


I går blev vi bjudna på våfflor hos min svägerska Leena och hennes man Jocke! Jag åt hjortronsylt och grädde till mina, väldigt smarrigt! När vi kom hem blev jag vårpiffad av min dotter Rebecka! Det blev ny färg i håret och noppade ögonbryn! Aj aj inte skönt men vill man vara fin får man lida pin, heter det ju! :) I dag har jag varit ledig för vi har ju stängt på Måndagarna på jobbet. Så jag har gjort lite nytta här hemma tvättat och skrivit tre veckors matplanering mm. Jag brukar göra det för då slipper man fundera så mycket under veckorna och springa å småhandla hela tiden. Är man absolut inte sugen på en rätt, kan man ju bara byta dag. Men för det mesta blir det faktiskt att vi håller oss till rätterna jag planerat! :) Jag han även med en skön vårpromenad i dag, så skönt! I dag står det kycklingsallad på listan så då är det väl bara att sätta fart med det, innan de övriga i familjen kommer hem. Kram på er!

lördag 24 mars 2012

Snäll dotter!

I går fick min man och jag en varsin present av vår dotter Rebecka. Tony fick Whiskytryffel och jag en inrednings tidning med helt underbara bilder. Tryffeln har hon köpt på Valins där hon för tillfället har praktik. Så i dag har jag mest taget det lunga och läst min nya tidning! :) Stort tack Rebecka för uppskattade gåvor!

tisdag 20 mars 2012

Vår i vardagsrummet










Nu är det vår även i vardagsrummet! Gardinomtagen fick vi in på mitt gamla jobb för en tid sedan jag tyckte dom var häftiga så jag slog till. Några av de övriga prylarna har jag visat här tidigare. Men ljustulpanen och flytkopparna är nyinköpta och kommer i från Ljustorget. Den orange kudden har jag skickat efter i från jotex. Jag gillar skenet i vardagsrummet nu med dom ny uppsatta gardinerna, blir liksom ett sådant varmt sken av dem. Har haft en bra dag på jobbet i dag! Blev en snabb promenad när jag kom hem, så skönt med lite frisk luft. Man behöver verkligen det när man har varit inomhus en hel dag. Ha en fortsatt trevlig arbetsvecka alla vänner!

måndag 19 mars 2012

Från kollegorna på secondhand

Jag var in på mitt gamla jobb här om dagen och då fick jag en liten bukett ranunklar och ett kort av mina gamla arbetskollegor. Dom hade faktiskt gjort påskfint på disken med buketten. Det var orange och gula blommor. Jag har ju gult i köket och orange i vardagsrummet så dom ville jag ju äga förstås! :) och snäll som dom är fick jag den plus kort. Eftersom jag för dom vist stigit lite i graderna nu när jag ska få anställning på Ljustorget. Ni är så goa ni, tack så mycket! :)

lördag 17 mars 2012

Gammalt och nytt





Här kommer lite gammalt och nytt i flera bemärkelser. Det gamla tvätt klappträ´t köpte jag på rödakorsets loppis för en tid sedan, riktig nostalgi. De pimpade kulorna i tidningspapper köpte mamma av en granne till dem på en julmarknad hon stod på. Rullarna med garn har jag fått av min svägerska Bettan. Det emaljerade fatet och mini-mjölkannan fick jag av min svärmor Ulla i går. Dom har hon köpt på Solhusets loppis mitt gamla jobb Lite lantliga saker som faller mig i smaken. Så tack alla för dessa fina prylar, ni är så snälla!

fredag 16 mars 2012

Färg explotion







Så härligt på jobbet nu med alla vackra vårfärger på ljusen, man blir så glad av dem! I går var jag på arbetsförmedlingen med min nuvarande chef. För att prata om min framtid på Ljustorget. Där brast jag ut i glädje tårar för jag kommer att få anställning från och med första april. Total lycka för jag känner mig verkligen priviligerad att få arbeta på Ljusdals vackraste arbetsplats, i mitt tycke i alla fall och jag trivs ju som fisken i vattnet där! :) Ha en trevlig helg!

tisdag 13 mars 2012

Vår i köket










I går blev det vårklart i köket, så här blev det! Men de övriga rummen i huset är bara på gång än så länge. Men jag har ledig fredag så då hugger jag väl in även på dom! :) I dag har min dotter Rebecka varit med mig på jobbet. Hon ska ha praktik där en vecka, bra med lite extra hjälp! Ha en bra arbetsvecka alla!

måndag 12 mars 2012

Ett av dagens projekt



I dag har vårstökat fortsatt här hemma, för jag har ju haft ledig dag i dag! Så det piffades både här och där vill jag lova :). Blev en nydekorerad vårbricka till vardagsrummet bla... bilder här ovan, även köket fick en. Kommer bilder på den senare! Nu i kväll var jag väg en sväng på Ljusparty till min vän Maggan. Trevligt var det och gott fika. När jag kom hem hade gubben gjort stekt potatis, ägg, bacon och spenatstuvning inte illa! Men nu blir det en kopp te och sängen för nu är jag trött. Så natti natti alla blogg vänner! Rosljuset och ljuslyktorna kommer i från Ljustorget och vasen i från Blåklinten i Edsbyn i fall någon undrar :)

lördag 10 mars 2012

Nu vankas det vår


På måndag är jag ledig och då ska jag fortsätta göra vår här hemma. Jag har köpt ett nytt Löneblads ljus från jobbet. Jag har ett lila sedan tidigare och nu köpte jag ett orange för ombyte. Lönnbladen är ett av mina favorit ljus från ljustorget. Hjärtat med fågeln är också in köpt där. Så kul när man kan ändra med hjälp av färger och små inredningsdetaljer tycker jag. Nu far vi till Edsbyn över helgen och träffar min son och min brors familj ska bli trevligt. :) Ha en skön helg alla blogg vänner!

fredag 9 mars 2012

Försmak av sommaren


I kväll bjöd jag familjen på en sommar sallad! Fick receptet av min svägerska Bettan. Väldigt god och lätt att göra. Koka pastaskruvar och skölj i kallt vatten. Skala samt kärna ur två äpplen och skär i bitar. Skär purjolök efter smak. Classic skinka i burk skäres i bitar. En burk cremefresh och lite majonnäs. Blanda allt samman i en skål och smaka av med salt och peppar. Smaklig måltid och ha en skön helg alla vänner!

torsdag 8 mars 2012

Nu blommar det









I veckan har vi plockat fram lite nyinkomna blommor och skålar på jobbet! Så härligt när våren är på väg med alla dess färger, när tulpanerna och andra blommor börjar blomma. Men än ligger snön vit, hemma hos mig i alla fall. Så det är som i sången, än är det vinter kvar säger mor! :) I helgen har jag ledig helg, ska bli skönt. För det har varit full rulle sedan Café öppningen på Ljustorget, men kul har det varit! :)