onsdag 28 augusti 2013

I mammas gömmor





För ett tag sedan när jag var hem till mina föräldrar i Ovanåker. Tog jag en loppis vända i deras hus och hittade lite roliga gamla fynd och helt gratis sen! :)! Det mesta är efter min farmor. Men vasen fick min föräldrar i bröllopsgåva 1967! Den fick ingå i en nytt dekorerad höst dricka till vardagsrummet. Bilder från mitt höst dekorerade vardagsrum kommer. Med fler loppis fynd som ni kanske känning igen från tidigare inlägg, men även några ny fyndat. Bilder på vår nybyggda vedbod och färdig renoverade trapp kommer också att dyka upp! På fredag är jag ledig så då fortsätter min förvandling i höst stämningens tema i köket, blir det nog. Vilken tur att vi har våra årstids växlingar så man även kan spegla dom inomhus! I alla fall om man gillar att förändra i liten skala i sitt hem som jag! :) Kram från mig så länge!

söndag 25 augusti 2013

Skattkammaren

Ute fast inne kan man säga! I Løjten finns även små butiker och en loppis som jag nämnde tidigare.Skattkammaren med hur mycket prylar som helst och med liknande priser som hemma faktiskt! Jag köpte en fin burk där för 30:- och har köpt en liknande för samma pris här hemma! Norska kronan ligger ju lite högre men inte så mycket. Där finns även en fin godisbutik, en sömnadsbutik med diverse sömnads -arbeten och virkat. Även ett fik för de fikasugna eller små hungriga! Så efter en dag på Løjten är man rätt nöjd, glad och verkligen full av intryck och inspiration. Hoppas på att få återkomma dit fler gånger jag gillar det verkligen! Här är även bilden på Grodan och fågelvasen jag nämnde att jag köpte i mitt tidigare inlägg på Løjten lys.I morgon är jag ledig och tänkte börja göra lite höst här hemma.Få se vilket rum det blir och hur långt min inspiration räcker för dagen. Jag har fyndat lite i min mammas gömmor för ett tag sedan. Hittade lite smått och gott kanske något av de får inspirera mig i morgon! Men nu blir det en kopp The och lite läsning innan kvälls-gående i nya 101 idéer. Så hej från mig så länge, Kram!



torsdag 22 augusti 2013

Kärt återseende









För cirka ett år sedan var jag med min chef och mina arbetskollegor till Løjten lys där vi får mestadelen av våra ljus levererad i från! Jag tyckte det var så sagolikt vackert där och ville gärna visa även min egen familj stället. Sagt och gjort nu på semestern tog vi en tur genom Norge och på hemvägen svängde vi in på Løjten! Min familj tyckte det samma som jag -vilket ställe! Så jag kan varmt rekommendera er där ute att besöka Løjten lys utanfär Hamar i Norge, ni kommer inte bli besvikna! Ni kan gå in på vår hemsida Ljustorget.se och klicka er vidare dit för mer information om stället! Ett ölglas-ljus till min son, en groda på ett löv samt den lila fågel-vasen fick följa med oss hem. Även lite prylar från loppisen skattkammaren. Jag köpte en fin burk som jag visat här tidigare i ett inlägg och min dotter köpte även några små prylar. Bilder på fågeln som även finns med på bild här och grodan kommer senare! Även lite bilder från Loppisen. Har ni vägarna förbi Ljusdal kan ni besöka oss på Ljustorget där denna sagovärd finns fast i lite mindre skala! Hade (som dom säger i Norge) så länge i alla fall! :).  Fler bilder från mitt förra besök finns här på bloggen under "Ljustorget".

måndag 19 augusti 2013

Retro och romantik







Här kommer lite prylar från Solhusets loppis mitt gamla jobb! Ljusstaken och kosan är dom bästa fynden. Hinken med ljusen samt keramik väskan har jag fått av min svärmor Ulla som jobbar där! I morgon är jag ledig och tänkte passa på att ta en liten loppis tur nere på köpingen. Få se om jag kommer hem med några fynd! Har köpt tidningen Retro i dag så kul och inspirerande. Men sådana fynd är inte de lättaste och billigaste att hitta. Men är turen framme så vet man aldrig! :) Men jag köper det jag gillar och de som gör mig glad! Så jag blandar ju hej vilt mellan de olika stilarna, men Retro gör mig extra glad! :)

torsdag 15 augusti 2013

Nydukat





Nu går det mot mörkare tider och hösten är snart här med all sin färgprakt! Så i går dukade jag om bordet i lite murriga och varma färger. Chefen är på mässa i Stockholm just nu ska bli så spännande att se vad som kommer att dyka upp på jobbet fram över, som hon beställt. Att får plocka fram i butiken och dekorera om med! :) Jag trivs verkligen när jag får använda min kreativitet och dekorera om i butiken inför de olika årstidsväxlingarna m.m. I morgon är jag ledig och ska fara med min man och mina svärföräldrar till Bollnäs på teater, ska bli kul. Snålfarfar heter den! Jag jobbar helg så det blir liksom lite fredags mys! :) Ha en trevlig freda och skön helg alla kram!

tisdag 13 augusti 2013

En dag vid havet















I sommar han vi även med en sväng till Hölick utanför Hudiksvall. Så skönt och avkopplande vid havet, man får ny energi. Jag gillar verkligen att strosa omkring och finna vackra och roliga saker att fotografera! Det är livsnjutning för mig och jag blir glad och lycklig för en stund! Här är några av mina fotofynd där i från, se och njut av havet! :)